Факторите, които определят хранителните навици на човека

Факторите, които определят хранителните навици на човека

Социално-икономическия статус в детството е определящ за т.нар. хранително поведение на човека, установиха американски учени от Тексаския университет. Те представиха резултатите си от задълбочено изследване по темата по време на научната конференция Society for Personality and Social Psychology 17th Annual Convention.

Ако в детството си човек е живял в бедност, в битието си на възрастен той ще потребява храна в по-големи количества и по-калорична от необходимото, дори и да не изпитва материални затруднения, сочат резултати от изследването.

Изследователи от университета в Минесота пък изяснили, че изборът на по-здравословна храна се обуслява най-вече от начина, по който е сервирана и от дизайна на етикетите на продуктите. Хората са много по-склонни да избират полезни продукти, когато на етикета им присъства някакъв символ, свързан със здраве, например „сърце”. За сметка на това са подозрителни към продукти, върху чиито етикети има обозначения с дума от рода на „полезно” или „здравословно”.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ