1200 ученици ще получат професионална подкрепа

1200 ученици ще получат професионална подкрепа

С новата учебна година стартира и вторият етап от тазгодишното издание на програмата Samsung – Trends of Tomorrow, която се среща с ученици от цялата страна, за да ги подпомогне в професионалното ориентиране и да ги подготви за успешно кариерно развитие.

В часа на Trends of Tomorrow учениците имат възможност да преминат специален личностен тест, адаптиран от специалистите на JobTiger. Резултатите от теста подчертават силните качества на подрастващите, дават им насока кой тип професии биха били най-подходящи за тяхната личност и в каква среда те ще чувстват най-добре. Отделено е и специално внимание върху специфичните дигитални умения, необходими за успешното изпълнение на определените професии. Особено ценна за младите хора е възможността в рамките на програмата до края на 2014 г. всеки от тях лично да обсъди резултатите от теста си с кариерен консултант от JobTiger.

Четвъртото издание на програмата на Samsung стартира през април с отворен клас във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън” в София. Младежите се срещнаха със специалисти по човешки ресурси на JobTiger и мениджъри от Samsung България, за да си поговорят за бъдещите им професии, най-новите тенденции на пазара на труда и как трябва да се подготвят, за да могат адекватно да отговорят на тези тенденции и да се реализират успешно в бъдеще.

За пролетното издание на кампанията бяха проведени общо 36 подобни срещи с учениците от 10-ти и 11-ти клас в София, Видин, Пазарджик и Велико Търново

Вчера стартира вторият етап на кампанията, като първият град е Ловеч, следван от Хасково, Сливен и Шумен. Целта на проекта през втората половина на годината е в рамките на тези 4 града, екипът на Trends of Tomorrow да се срещне лично с 1200 ученици от средни училища и професионални гимназии.

Тестът „Коя е моята професия?” е достъпен и онлайн във Фейсбук  страницата на кампанията Trends of Tomorrow, така че всички заинтересовани млади хора, които не могат да се включат в личните срещи със специалисти, да имат възможността да го попълнят, а след това, ако желаят, и да се консултират за своето професионално ориентиране.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Европейската комисия подаде иск срещу Унгария пред Съда на ЕС заради спорния ѝ закон за защита на суверенитета
Времето: Започват проливни валежи, жълти и оранжеви кодове в почти цялата страна
Samsung започва производство на най-мощното устройство за компютри с изкуствен интелект
На днешната дата, 5 октомври. Международен ден на учителя
"Живей добре като харчиш по-малко": новата стратегия на китайците за евтини алтернативи
Мавриций се превръща в привлекателна локация за имотни инвестиции
Борис Джонсън: Нетаняху подслушваше банята ми
Съдът на Европейския съюз отмени спорната разпоредба от пакeта „Мобилност“