Започват продажбите на новия Opel Mokka у нас

Започват продажбите на новия Opel Mokka у нас

Започват продажбите на новия Opel Mokka у нас

Opel приема поръчки за новата Mokka X. Цените в България стартират от 33 290 лв. за вариант Selection.

За 2000 лв. отгоре клиентите могат да си поръчат оборудване Edition, което включва серийно облицован с кожа волан, електрическо задвижване на задните прозорци, предни фарове за мъгла, 17-цолови алуминиеви колела и отлична свързаност благодарение на системата за персонални услуги и мобилна комуникация Opel OnStar, както и на аудиосистемата Radio R 4.0 IntelliLink.

Нов задвижващ агрегат – 1.4-литров Direct Injection Turbo с автоматична предавателна кутия и задвижване 4x4

В бъдеще индексът X ще идентифицира моделите на марката в сегмента и ще подчертава приключенската и издръжлива външност и характер на SUV и crossover моделите на Opel. Както може да се очаква, възможностите на новия Mokka X извън пътя се градят и на модерната гама двигатели с висок въртящ момент и впечатляваща икономичност, използващи за гориво бензин, дизел и газ пропан-бутан (LPG). Диапазонът на мощността им се простира от 81 кВт/110 к.с. до 112 кВт/152 к.с. (среден разход на гориво по NEDC от 7.6 до 3.9 л/100 км; средни емисии на CO2 от 159 до 103 г/км; клас на енергийна ефективност в Германия от E до A+).

Новият двигател в разширената гама задвижващи агрегати е 1.4 Direct Injection Turbo със 112 кВт/152 к.с., съчетан серийно с шестстепенна автоматична трансмисия и адаптивна система на задвижване на четирите колела. С 1.4 Direct Injection Turbo Mokka X има ускорение от нула до 100 км/ч 9.7 секунди и позволява на новия компактен SUV модел да достигне максимална скорост 193 км/ч (среден разход на гориво по NEDC със система Start/Stop и гуми с ниско съпротивление на търкаляне от 6.5 л/100 км; средни емисии на CO2 от 144 г/км; клас на енергийна ефективност C в Германия)

Новата AFL LED система на предните светлини

Изчистеното, елегантно и извънредно комфортно вътрешно пространство на Mokka X се крие под самоуверения и атлетичен външен дизайн на новия модел. Със своята по-широка, по-солидна и мъжествена осанка, пластичната елегантност на предната част демонстрира силен характер. Привличащ вниманието акцент във муцуната на новата Mokka X е доминиращият, ярък светлинен почерк на „двойното крило” на дневните LED светлини.

Адаптивната система AFL+ (Adaptive Forward Lighting) с LED елементи на предните светлини също присъства при Mokka X. Новата AFL LED система адаптира автоматично светлинните режими на предните светлини в зависимост от ситуацията на пътя, осигурявайки възможно най-доброто осветление на платното и оптимална видимост за водача. Сред предимствата на технологията AFL LED са светлинни режими, които реагират по-бързо и прецизно отпреди, a LED елементите осигуряват „по-достоверен” цвят на осветените обекти в сравнение с конвенционалните предни светлини. Tова спомага за повишаване на безопасността на движението и в особена степен повишава видимостта за водачите при шофиране през тъмната част от денонощието. Системата разполага с девет различни функции/светлинни режима като градски светлини, извънградски режим, cветлини за завои и маневри на кръстовища, туристически режим, който лесно сменя насочването на светлините в зависимост от лявото или дясно пътно движение, улеснявайки пътешествията във Великобритания, режим за движение на заден ход и маневриране, както и стоп функция, която активира енергоспестяващ режим на светлините при престой на червен светофар например. Новата система на светлините се предлага от ниво на изпълнение Edition на цена от 2 445 лева. В допълнение към това, допълнителното оборудване на новия модел включва множество оптимизирани системи за безопасност като функцията за разпознаване на пътни знаци TSA (Traffic Sign Assist), за предупреждение при опасност от неволното напускане на лентата за движение LDW (Lane Departure Warning), индикаторът за дистанция до движещия се отпред автомобил FDI (Following Distance Indication) и за предупреждение за опасност от сблъсък отпред FCA (Forward Collision Alert), използващи основата на фронталната видеокамера Opel Eye.

Системи Opel OnStar и IntelliLink с пълни възможности за интеграция на функциите на личния смартфон

Благодарение на практичните функции за услуги и подпомагане на водача като автоматичното повикване в случай на пътен инцидент (Automatic Crash Response), съдействието при откраднат автомобил (Stolen Vehicle Assistance) и изтеглянето на крайна точка на пътуването (Destination Download) чрез приложението за смартфон myOpel, пътуването в компанията на системата Opel OnStar е много по-спокойно и приятно. Системата превръща новата Mokka X и в мощна Wi-Fi точка за достъп, която дава възможност за високоскоростно свързване с интернет на до седем на брой мобилни устройства във и около автомобила по едно и също време. Предлага се и възможност за избор между две инфоразвлекателни системи IntelliLink от последно поколение - Navi 900 IntelliLink на допълнителна цена от 2 150 лева или Radio R 4.0 IntelliLink, която се предлага серийно от ниво на оборудване Edition нагоре. И двете системи предлагат пълна интеграция на смартфон функциите чрез Apple CarPlay и Android Auto. Всичко това може да бъде управлявано с лекота посредством 7-инчовия цветен сензорен екран, разположен върху обновената централна конзола с изчистен и изискан дизайн, както и дистанционно чрез бутоните на волана или с гласови команди.

Сертифицирани от AGR ергономични седалки с първокласни кожени тапицерии Brandy

Водачът и пътникът до него се радват на максималния комфорт, осигурен от ергономичните седалки , предлагани на цена 900 лева (700 лева само седалката на водача за), които разполагат със знака за одобрение на независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR (Инициатива за подобряване здравето на гърба) – единствените седалки в този клас, разполагащи с AGR ceртификат. По желание те могат да бъдат съчетани с първокласни кожени тапицерии – на цена от 2 250 лева, пътуващите в Mokka X могат да се насладят не само на новите тапицерии от мека естествена кожа Brandy в наситена тоналност в цвят коняк, но и на отопление на волана и регулируемо отопление на седалките на предните места.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ