Индустриални зони край Пловдив се представят на изложение в Кан

Индустриални зони край Пловдив се представят на изложение в Кан

Индустриални зони край Пловдив се представят на изложение в Кан

Голям европейски инвеститор в логистични площи изрази желание да развива съвместни проекти в България с „Галакси пропърти груп”. Това съобщи Константин Бояджиев, директор „Бизнес развитие” на компанията, която в момента се представя на най-голямото изложение в света за инвестиции и недвижими имоти MIPIM в Кан. Сред най-атрактивните проекти, представени на изложението, е Централна Индустриална Зона, която се  намира на 20 км северно от Пловдив и на 14 км от автомагистрала Тракия. Площта й е 610 703 кв.м., а общият брой на парцелите е 32. В непосредствена близост до зоната е жп гарата на град Калояново и главният път, свързващ Пловдив и Карлово.

Наред с индустриалните и логистични площи, на изложението в Кан се регистрира и интерес към застроени складови помещения. Оформилите се в близост до автомагистрала „Тракия” зони се превърнаха в притегателен център за множество компании в сферата на машиностроенето, автоматизацията,  логистиката и производството. За да отговори на изискванията и търсенето в този сегмент „Галакси Пропърти Груп” отдава под наем складови бази в селата Бенковски и Стряма. Складова база Стряма е разположена на 8 км от автомагистрала „Тракия” и на 15 км от Пловдив. Площта на складовата база в Стряма е 33 000 кв.м., а на складовите помещения - 14 000 кв.м. Там са изградени общо 30 складови помещения с възможност за обединяване. Складовата база в с. Бенковски  е разположена непосредствено до автомагистрала „Тракия” и е на 7 км от Пловдив. Площта на терена е 18 000 кв.м. общата площ на складовете е 8500 кв.м. с възможност за обединяване. Там са изградени общо 20 склада.

Ключовата локация на базите ги прави предпочитани за компаниите от региона. 

България е стратегически разположена на основен кръстопът между Европа и Азия и между Северна Европа и Средиземно море.  Исторически път още от времето на  Римската империя е свързвал легионите, разположени по средното течение на Дунав, с Константинопол и Азия. През Средновековието тази ключова пътна артерия, която преминава през Пловдив, става и част от Пътя на коприната, свързващ Китай с Европа през Средна Азия. Тези пътища са запазили ключовото си значение и до днес. 

Пловдив има отлично развита транспортна инфраструктура -  магистрали, модернизирани железопътни линии и международно летище, което подпомага процеса на индустриализация на региона. В последните години областта се превърна в предпочитана за чуждестранните инвеститори не само поради гореизброените фактори, но и заради ниските оперативни разходи. Разходите за квалифицирани инженери и индустриални работници в област Пловдив са с около 40-60% по-ниски от тези в други градове в Централна и Източна Европа. Силно развити в областта са машиностроенето, производството на текстил, облекла, храни и напитки.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ