КРИБ обяви създаването на "Академия Икономика" за студенти

КРИБ обяви създаването на Академия Икономика за студенти

КРИБ обяви създаването на "Академия Икономика" за студенти

Най-голямата работодателска организация - КРИБ, организира тази година за пръв път пролетен бал, на който бяха връчени годишните бизнес награди „КРИБ – Качество, Растеж и Иновации от България”. За тях се състезаваха 17 компании.

КРИБ обяви, че създава „Академия Икономика”, която ще отпуска стипендии за студенти за стажове във фирми на членове на КРИБ.

„Изпълнителната власт и бизнесът трябва да вървят ръка за ръка и да си помагат”,  каза председателят на Конфедерацията Кирил Домусчиев в началото на събитието.

„Споделям виждането, че от стратегия на оцеляване, българската икономика трябва да премине към стратегия на растеж и то растеж, основан най-вече на иновации“, заяви премиерът Борисов, който бе патрон на бала.

На първия Пролетен бал присъстваха около 400 собственици и мениджъри на най-големите фирми в България, както и членове на правителството и депутати.

Прмиерът Борисов връчи две награди в категория „Качество” – на  "Асарел-медет" АД, която бе получена от председателя на Надзорния съвет на компанията проф. Лъчезар Цоцорков, и на "Сименс" – приета от главния изпълнителен директор Боряна Манолова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ