Стабилността на компаниите в несигурна политическа среда - тема на годишната конференция на Кофас

Стабилността на компаниите в несигурна политическа среда - тема на годишната конференция на Кофас

Стабилността на компаниите в несигурна политическа среда - тема на годишната конференция на Кофас

"Фирмена стабилност при политическа несигурност" е темата на втората годишна конференция по управление на риска, организирана от Кофас България. Форумът, който ще е на 10 април в  столичния хотел "Шератон" е със стратегическото партньорство на УниКредит Булбанк и отново ще събере много представители на държавната власт, мениджъри, финансисти и анализатори на риска.

Участниците ще споделят идеи и гледни точки, а също и готови решения за справяне с конкретни казуси.

Пленарен лектор на събитието ще бъде Грегор Силевич, Главен икономист за регион Централна и Източна Европа, Кофас, който ще направи преглед на риска по страни. Със специален доклад ще се включи и Кристофор Павлов, главен икономист на УниКредит Булбанк.

Сред останалите участници в конференция са заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров, Стефан Дьолае – Председател на УС на Френско-българска търговска камара, икономическият съветник на френското посолство Жан-Мари Деманж, Председателят на БТПП Цветан Симеонов, Георги Ангелов – Главен икономист в „Отворено общество”, Ирена Тодорова, д-р по политически науки, НБУ, Борил Иванов – Председател на Българската асоциация за спедиция, транспорт и логистика (НСБС), Александър Потюх – Директор продажби на Промет Стийл за Централна и Източна Европа, Ася Баева, изпълнителен директор на УниКредит Факторинг, Георги Брашнаров – Председател на Управителния съвет на БАСКОМ, Елена Маринова – Президент на Мусала софт и други.

Конференцията отново ще бъде организирана в три панела, които покриват значими теми като политически и икономически рискове, секторните политики и реформи, нуждата от нови бизнес сегменти, ролята на иновациите за увеличаване на конкурентоспособността, инвестициите в иновации и други.

Конференциите на Кофас по управление на риска (Coface Country Risk conferences) се реализират от 18 години насам в над 20 страни по света, където компанията е представена. Тези събития са се утвърдили като важни обществено-икономически форуми, на които се дискутират глобални проблеми и се предлагат стратегически решения и нови, понякога еволюционни идеи в областта на икономиката. Обхващаните теми са важни и актуални – роля на финансовите институции за икономическото развитие, финансова и икономическа криза и перспективи за растеж, глобални икономически тенденции, експортни стратегии, развиващи се страни, здравеопазване и образование и други. Лектори са били редица влиятелни личности, сред които Кристин Лагард, Ерхард Бусек, Паскал Лами, Нуриел Рубини, а на последната такава конференция в Париж доклад изнесе Жан-Клод Трише.

Списание "Мениджър" е медиен партньор на събитието

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ