Цветлин Йовчев: Не може МВР да се занимава с бизнес, и то губещ

Цветлин Йовчев: Не може МВР да се занимава с бизнес, и то губещ

Цветлин Йовчев: Не може МВР да се занимава с бизнес, и то губещ

Със заповед на вътрешния министър в МВР се прави преглед на всички търговски дейности и те ще бъдат закрити. Това заяви Цветлин Йовчев в сутрешния блок на БНТ. Той вече обяви закриването на охранителната структура СОД. Сега това предсто и за съществуващата в структурата на ведомството строителна фирма.

"Не може МВР да се занимава с бизнес, при това губещ", посочи Йовчев, цитиран от "Дневник".

Обмисля се и съдбата на почивните станции на министерството, като със синдикатите се водят разговори да се пристъпи към тяхната продажба или поне отдаване под наем. В момента дейността им се дотира, а не всички служители успяват да ги ползват. По-добре да даваме всяка година пари на служителите на МВР за почивка отколкото да поддържаме почивни бази, обясни Йовчев.

Дотирана е и дейността на местата за хранене в министерството, които освен това се ползвали само от админстрацията. Те няма да бъдат закрити, но дейността им няма да бъде субсидирана, обясни Йовчев.

Той съобщи, че всяка година от бюджета на министерството 4 млн. лв. се харчат именно за дотации.

Не съм доволен от това, което се случва, каза Йовчев в коментар за политическата ситуация в страната. По думите му дори протестите да се успокоят или спрат, "остава нещо, което клокочи под повърхността". Това според него ще доведе до "възпалителни процеси", за което вече имало сигнали и трябвало да се вземат мерки.

Един от основните проблеми в момента бил, че не може да се осъществи комуникация с протестиращите.

По повод протестите и конкретно протеста на 23-ти юли, министър Йовчев каза: „Ако се стигне до едно такова нещо, не може да се търси вина в полицията. Вина трябва да се търси в тези, които опитаха и упражниха насилие спрямо народни представители и други български граждани. Демокрацията има една съществена характеристика: насилието под никаква форма не може да бъде средство за решаване на политически цели”, смята министърът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ