American Airlines поиска защита от фалит

American Airlines поиска защита от фалит

American Airlines поиска защита от фалит

Третият по големина авиопревозвач в САЩ, American Airlines (AA), е изправен пред фалит. Той и компанията майка AMR Corp. обявиха неплатежоспособност според 11 глава от Кодекса за банкрут в Америка, съобщи BBC.

С тази стъпка AA прави опит да свие корпоративния си дълг и да намали разходите за труд. Обявяването на фалит не се разглежда като повод за драстични промени в бизнеса на компанията и като повод за притеснение. Американските закони разглеждат фалита като възможност фирмата да получи отсрочка и да се справи с финансовите си проблеми, докато използва временна защита от своите кредитори.

От компанията заявиха, че тя ще продължи да оперира по време на процедурата на фалит. Бизнесът й ще продължи в нормален ритъм. Няма да бъдат отменени резервации и билети, клиентите няма да бъдат засегнати.

Освен това компанията майка AMR все още разполага с 4.1 млрд. долара в брой.

American Airlines беше единствената американска авиокомпания, която не обяви фалит след терористичните атаки в Ню Йорк на 11 септември. По-рано от базираната в Тексас корпорация заявиха, че трудовото законодателство в страната я е принудило да заплати 600 млн. долара повече от останалите американски авиопревозвачи за разходи по служителите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ