GLOBUL се отказа от ЦСКА

GLOBUL се отказа от ЦСКА

GLOBUL се отказа от ЦСКА

GLOBUL ще приключи четиригодишното си партньорство с футболния клуб ЦСКА

„GLOBUL няма да поднови споразумението си за партньорство с ПФК ЦСКА след изтичането на настоящия договор за спонсорство на клуба в началото на септември”, се казва в съобщение на мобилния оператор.

„GLOBUL благодари на ръководството, играчите и привържениците на ЦСКА за успешното сътрудничество и пожелава на най-титулования български футболен клуб още успехи, както в България, така и в европейските клубни турнири” се казва още в комюникето.

GLOBUL бе спонсор на ПФК ЦСКА от септември 2009 г.

В началото на месеца ЦСКА стана собственост на базираната в Люксембург инвестиционна компания „Лира инвестмънтс". Тя придоби клуба на 100% от „Титан”. Според сделката „Лира Инвестмънтс” ще трябва да поеме отговорността за покриването на 10,2 млн. лева дългове. В тях влизат 6,8 милиона към НАП, а останалите са към бивши футболисти, треньори, мениджъри и доставчици. Останалите дългове се поемат от фирмата „Титан спорт" и са гарантирани от нейния изпълнителен директор Иво Иванов.

Очаква се през есента ЦСКА да стане първият български отбор излязъл на борсата. Очаква се на БФБ-София да бъдат пуснати в продажба 2,078 млн. акции при първоначална цена от 2 лв. Фирмата, която ще бъде посредник на първичното публично предлагане на акциите (IPO), е „Авал ин", собственост на бившия изпълнителен директор на БФБ - Бистра Илкова.

Драмата за ЦСКА започна в края на футболния сезон, след като сегашното ръководство „Титан” обяви, че не може повече да издържа клуба. През последните два месеца бъркотията около столичния клуб беше пълна. Той щеше да става собственост на Гриша Ганчев, който обаче се отказа от сделката в последния момент с аргумента, че иска да започне на чисто. След това от „Титан” обявиха, че ще прехвърлят цялата собственост на Христо Стоичков, който от своя страна обяви, че клубът е пред пълен фалит и единственият път за спасението му е да се основе ново дружество. Появиха се и слухове, че „Титан” преговаря със собственика на „Лукойл” - Валентин Златев.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ