Google открива брандирани магазини до края на годината

Google открива брандирани магазини до края на годината

Google открива брандирани магазини до края на годината

Интернет гигантът Google е в процес на изграждане на собствени магазини в Щатите, твърди сайтът 9to5google.com, цитирайки запознат източник. Смята се, че компанията ще отвори търговски обекти с продажби на дребно под името на бранда си до коледните празници тази година в големи населени места в Америка.

Целта на магазините ще бъде да достави в ръцете на повече потребители новият Google Nexus, Chrome и особено мобилните устройства, които фирмата предстои да представи на пазара.

Google усеща, че в момента повече потенциални клиенти имат нужда да докоснат продуктите й и да се сдобият със собствено потребителско изживяване с тях, преди да решат да ги закупят, смятат наблюдатели. Конкурентите й Apple и Microsoft ръководят успешна верига брандирани магазини по цял свят.

Продажбите с демонстрации пред клиенти все пак няма да са свършено нова практика за компанията, отбелязват американските медии. Google рекламира и продава интернет браузъра си Chrome на специално вградени щандове във веригите Best Buy в Америка и PCWorld/Dixon във Великобритания.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ