News Corp отчете загуба от $1,6 млрд.

News Corp отчете загуба от $1,6 млрд.

News Corp отчете загуба от $1,6 млрд.

Корпорацията на Рупърт Мърдок News Corp отчете загуба, която отчасти се дължи на скандалите, които разтърсват издателството, което включва вестници като "Таймс” и „Сън”. Загубата за четвъртото тримесечие е 1,6 млрд. долара, в сравнение с нетни приходи от 683 млн. долара за същия период миналата година, предава BBC.

Компанията планира да се раздели на две, за да отдели печелившия си филмов бизнес от вестниците, които идава в Обединеното кралство и които са забъркани в скандал с подслушвания. "News Corporation е в силно оперативно, стратегическо и финансово положение, което трябва да се засили от разделянето на медийния и развлекателния бизнес", каза Мърдок.

Неговото издателско подразделение отчите тримесечни оперативни приходи от 139 млн. долара, което е спад от 270 млн. долара отчетени за същия период преди една година, отразявайки по-ниските приходи за реклама и липсата на продажби от затворения таблоид News of the World. 2,9 млрд. долара ще са нужни на компанията за нейното преструктуриране.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ