Банско се похвали с рекорден брой туристи

Банско се похвали с рекорден брой туристи

Банско се похвали с рекорден брой туристи

Малко са зимните курорти у нас, които могат да се похвалят с рекорден брой туристи, но Банско със сигурност е сред тях. През този зимен сезон зимната столица на Балканите е привлякла огромен брой наши и чуждестранни туристи, каза в интервю за „Дарик” кметът на града Георги Икономов.

„Само през януари Банско е посетен от 150 хил. туристи, а през декември 2011 г. - от 100 хил. Това отчитат хотелиерите в града. Преобладаваща част от чуждестранните туристи са румънци, гърци, руснаци, сърби и македонци, не липсват и англичани”, каза Икономов.

Този уикенд в зимната столица на Балканите ще се проведе Световната купа по ски при жените. Състезателките ще се радват на перфектно обработените писти.

Банско се слави и със своето гостоприемство. Преди предизвикателството в подножието на връх Тодорка състезателките опитаха от типичните бански специалитети по време на кулинарната изложба „Това е Банско".

Домакините се надяват догодина отново да приемат Световната купа и да привлекат още по-голям брой туристи и любители на ските.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ