Борисов ще изпрати скандалните записи за изследване в чужбина и ще анализира кой ги е манипулирал

Борисов ще изпрати скандалните записи за изследване в чужбина и ще анализира кой ги е манипулирал

Борисов ще изпрати скандалните записи за изследване в чужбина и ще анализира кой ги е манипулирал

Когато излезе проверката за записите, тогава ще коментирам, но аз съм сигурен, че това е манипулация, заяви премиерът Бойко Борисов. Той бе помолен да коментира разговора си с шефа на митниците Ваньо Танов, от който излиза, че покровителства пивоварната "Леденика".

„Аз имам своя версия, но ще изчакам прокуратурата. Дори ще направя така, че ако мога да взема достоверни записи, да опитам да ги пратя за изследване в чужбина. Тези, които се занимават с монтаж, знаят колко опасно може да стане едно изречение, като се поставят или махнат думички", изтъкна Борисов. Той твърди, че не е покровителствал фирмата. 

Свързването на фискалните апарати на бензиностанциите с НАП е ужилило много хора и неслучайно от 20 години това не се прави. С това си обяснявам атаката. Всички други правителства не са имали куража да бръкнат в раната на т. нар. Държавна сигурност, а ние го направихме и реакцията е светкавична на всички засегнати хора. Чакам с нетърпение да излязат проверките, за да мога да направя анализ, коментира Борисов.

Премиерът зададе поредица въпроси: Защо в деня, в който парламентът приема декларация за първи път от 20 години, включително и ДПС гласува срещу агентите на Държавна сигурност, точно тогава излиза този скандал? Защо в деня след проверка, която установява, че умрели хора искат да махат конституцията, искаме да го замажем това? Какво се промени в РЗС, които в началото  подкрепиха правителството? Те искаха шест месеца, за да ни направят зависими и нас. Не ви ли прави впечатление, че при Алексей Петров идва някакъв човек и му оставя доклади не на кой да е, а на бившия премиер, свързани с контрабанда и организирана престъпност. Той не задържа този човек, а само взима доклада и ми го предаде, а аз на прокурора. Същите сега отиват и дават за следващия премиер подобни неща. Кои са тези хора? Как става така, че се генерира във важните моменти скандал?

Няма нищо, за което да се срамуваме, гарантирам ви го, закле се Борисов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ