БСП: Забраната за пушене на закрито не се спазва, значи няма нужда от нея

БСП: Забраната за пушене на закрито не се спазва, значи няма нужда от нея

Забраната за пушене на закрито не се спазва, а ако един закон не върши работа, значи няма нужда от него. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Спас Панчев. Той поясни, че гласуването на Закона за здравето ще стане веднага след като бъде приет Бюджет 2014, който би трябвало да мине на второ четене днес.

„Ако гласуването е по съвест, проектозаконът ще мине без проблеми“, заяви Панчев. По думите му от ДПС, „Атака“ и някои депутати от ГЕРБ са готови да подкрепят готвените промени.

На противоположното мнение бе бившият здравен министър Десислава Атанасова. „Всеки, който пуши, има избор. Той може да пуши където иска на разрешените от закона места - навън, в колата си, вкъщи, където не пречи на никого, защото това че правото на пушачите е нарушено, има решение на Върховния административен съд в противоположната посока по повод забраната в Кюстендил“, коментира Атанасова.

В своя защита Спас Панчев припомни, че в Германия съдът е възстановил правото на пушачите да пушат. В Швейцария това станало след гласуване на референдум.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ