Българските служби нямат информация за готвен атентат у нас

Българските служби нямат информация за готвен атентат у нас

Българските спецслужби не разполагат с информация за подготвян терористичен акт на територията на страната, съобщи БТА като се позова на официално изявление на пресцентъра на Министерски съвет.

По-рано днес израелски медии разпространиха информация, че Израел официално се е обърнал с молба към България и още няколко европейски държави да бъдат засилени мерките за сигурност за израелски туристи в ски курорти и големи хотели на тяхна територия заради опасения от евентуален терористичен акт, подготвян от групировката „Хизбула”.

Степента на терористична застрашеност на България не е повишена, заяви и главният секретар на МВР Калин Георгиев, потърсен за коментар от БТА.

"Няма повишена опасност. Провеждат се стандартните процедури и се взимат стандартните мерки за сигурност в страната. Българските служби са в непрекъсната връзка с евроатлантическите структури за сигурност и израелските специални служби. Към момента българските граждани могат да бъдат спокойни", каза той.

По информация от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията днес сутринта на Летище "София" се е състояло работно съвещание с представители на израелската авиокомпания "ЕЛ АЛ", Дирекция "Сигурност" на Летище "София" и представители на Главна дирекция "Гранична полиция" на което са набелязани допълнителни мерки за сигурност. Съвещанието е свикано веднага след подаване на сигнала от европейска страна.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ