Времето: облачно и дъжд следобед

Времето: облачно и дъжд следобед

Времето: облачно и дъжд следобед

Облачно ще остане през по-голямата част от деня. Сутринта преваляванията и гръмотевиците временно ще спрат. Следобед отново ще има краткотрайни валежи, на места интензивни, с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки.

Максималните температури ще са по-ниски - от 21 до 26 градуса, в София около 21.

Времето в планините ще е неустойчиво. Преди обед облачността ще е по-често значителна, предимно купесто-дъждовна, ще има краткотрайни, на места интензивни превалявания и гръмотевици. Температурите на 1200 м ще са около 15, на 2000 м – 11 градуса.

Слънцето ще изгрее в 5,55 ч. и ще залезе в 20,53 ч. Продължителността на деня е 14,58 ч.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца. 

Утре вятърът от запад-северозапад ще се усили и дневните температури ще се понижат още - максималните ще са между 20 и 25 градуса. Облачността ще бъде по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи, след обяд, главно в Източна България и южните райони, придружени с гръмотевици, там са възможни градушки.

В четвъртък ще бъде предимно облачно, на места ще превали. Дневните температури ще се понижат с още 2-3 градуса.

В петък облачността ще се разкъса и до вечерта ще намалее. Ще започне затопляне.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево. Вероятността за валежи е малка. Температурите ще достигнат 25-30 градуса. На 1 юни ще преобладава слънчево. Температурите ще са около 30 градуса, но следобед отново ще има условия за краткотрайни превалявания.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ