Две търговски вериги замразяват цените на основните храни

Две търговски вериги замразяват цените на основните храни

Две търговски вериги замразяват цените на основните храни

В две от големите търговски вериги от утре ще бъдат замразени цените на 10 основни хранителни продукта, съобщи земеделският министър Мирослав Найденов.

В споразумение с министерството двете вериги се ангажират да не увеличават цените през следващите три месеца, предаде „Дарик”. Това включва само продукти на български производители.

От утре в магазините на две вериги хипермаркети не могат да се увеличават, но могат да се намаляват цените на следните продукти: бял хляб и хляб Добруджа, прясно и кисело мляко, краве сирене и кашкавал, пилешко месо, краве масло, кренвирши, яйца размер М. До края на деня се очаква отговор от още две големи вериги по същото предложение.

По думите на министър Найденов срокът от три месеца е определен с оглед на динамиката в цените на хранителните продукти и това ще даде време за успокояването на пазара, без да се отразява на най-уязвимите социални групи.

Найденов отрече твърдението, че това споразумение ще предизвика дъмпинг и посочи, че на практика тези вериги влизат в режим на тримесечна промоция за най-важните хранителни продукти.

Ангажираните със замразени цени търговски вериги няма да избегнат обявените вчера проверки.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ