Река преля и заля три села в община Златарица

Река преля и заля три села в община Златарица

Река преля и заля три села в община Златарица

След денонощие на обилни валежи река Бебровска преля и заля три села в община Златарица - Росно, Дедина и Сливовица. Реката е разрушила и част от мост в село Сливовица. Десетки къщи в селата са били наводнение, но за щастие пострадали хора и животни няма.

Четири къщи са откъснати от село Славовица след падането на моста. В тях живеят девет души, които не са пожелали да бъдат евакуирани, информират от полицията. Спасителните екипи са достигнали до тях и им е осигурена храна и лекарства. Предстои да им бъде доставена питейна вода.

Други пет села в Общината са без път заради свлачище и до тях се стига само с високопроходими машини, съобщи „Дарик”. Само за по-малко от час в четвъртък вечер в района са се излели 28 литра дъжд на квадратен метър, пороят вдигнал с над 3 метра нивото на река Бебровска, която излязла от коритото си и заляла 15 къщи. Стихията влачила след себе си дървета, камъни и храсти, които образували тапа на моста в Сливовица.

Ситуацията в района постепенно се нормализира. Вече няма населени места без вода и електроподаване в община Златарица, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Велико Търново. От ранните часове на деня екипи на пожарната, полицията и на Инжинерния полк в Белене изграждат понтон на мястото на полуразрушения мост в село Сливовица.

Наводнените къщи са отводнени още през нощта от екипи на Пожарна безопасност и защита на населението и група „Спасителни дейности"-Г. Оряховица.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ