Есента ще бъде по-хладна от обичайното

Есента ще бъде по-хладна от обичайното

По-хладна от обичайното есен предричат синоптиците за настъпващия сезон. 

„Тази есен ще е по-хладна и ще е с повече валежи от миналогодишната. По отношение на валежите – очакваме есента да бъде със сезонни количества валежи, близки до нормалните спрямо климатичната норма средно за страната. Спрямо миналата година, когато есента беше по-скоро суха, тази година очакваме да има повече валежи”, каза доц. д-р Илиан Господинов от департамента „Метеорологични прогнози" в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Глобалните центрове показват, че има вероятност най-топло да бъде в края на септември - началото на октомври, коментира доц. Господинов.

„След това вече ще има валежни периоди, след което отново може да има топло време. Но най-топлото време оттук нататък ще е в края на този месец - началото на следващия", обясни доц. д-р Господинов. Той посочи, че температурите в края на септември ще са от 23 до 28 градуса за страната, предава агенция Фокус.

"Циганско лято" ще има от 1 до 10 октомври, когато ни очаква относително топло за сезона време, с температури от 21 до 24 градуса. През второто десетдневие ще има интензивни валежи от дъжд и понижение на температурите. През третото десетдневие отново ще се насладим на няколко слънчеви дни. 

През ноември могат да се очакват минимални температури от 0-5 градуса, придружени със слана. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ