Иде епидемия от детски паралич

Иде епидемия от детски паралич

Иде епидемия от детски паралич

Всички родители, чиито деца до 6 годишна възраст не са ваксинирани против детски паралич или са пропуснали някоя от имунизациите в плана, трябва спешно да се погрижат за имунизациите им, съветва кой знае защо директорът на „Надзор над заразните болести” в Бургас Даниела Георгиева.

Световната здравна организация излезе с официално предупреждение, че страната ни е застрашена от внос на епидемия от полиомиелит, тръгнала от Туркменистан и Узбекистан, но нашето здравно министерство все още не е разгласило официално нотата на СЗО.

В новинарската секция на официалния сайт на здравно министерство преобладават казионни съобщения за различни срещи на министър Анна-Мария Борисова. Информация за предупреждението на СЗО липсва и в рубриката „Справка за епидемиологичната обстановка в страната”

От понеделник, ваксините „Пентаксим” ще бъдат раздавани на личните лекари във всички области в страната. В Бургас, регионалната инспекция за контрол на здравето вече е сформирала мобилни групи за ваксиниране на децата, които по някаква причина нямат фамилен лекар.

За София все още няма информация за подобен род организация. „Мениджър Нюз” обаче напомня, че имунизационен кабинет извън мрежата на общопрактикуващите лекари работи към Националния институт по заразни и паразитни болести.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ