Къде е натоварен трафикът

Къде е натоварен трафикът

Започна голямото завръщане след великденските празници. Трафикът към столицата в последния почивен ден за Великден се очаква да бъде натоварен. Кои са отсечките в страната, в които има струпване на автомобили?

Най-интензивно се очаква да бъде движението отново по автомагистралите „Тракия”, „Хемус” и „Струма”, посочва bTV. От пътна полиция предупреждават шофьорите да карат внимателно по пътя за Гърция, особено в Кресненското дефиле. Колони може да се образуват и по пътя Благоевград-Банско.

Препоръчва се на водачите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения и пътната сигнализация. От 14.00 часа се ограничава движението на тежкотоварни автомобили по автомагистралите и по-натоварените пътни участъци. Целта е повишаване на безопасността на движение. Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Други натоварени участъци се очаква да бъдат София-Калотина, Пловдив-Капитан Андреево, Бургас-Резово и Шумен-Русе.

Полицейска акция "Скорост" се провежда в цялата страна заради очаквания засилен трафик. Нарушителите ще се спират и санкционират на място, съобщава Нова телевизия.

Повече от 300 000 автомобила са напуснали София, за да могат да се възползват от четирите почивни дни. Днес повечето от тези автомобили се очакват по пътя обратно. На всички изходи на големите градове ще има патрули на пътна полиция, които ще регулират движението.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ