Лиляна Павлова: Скоростният път „Хемус” може да е готов до 2018 г.

Лиляна Павлова: Скоростният път „Хемус” може да е готов до 2018 г.

Лиляна Павлова: Скоростният път „Хемус” може да е готов до 2018 г.

Скоростният път „Хемус" е вторият по важност проект след магистрала „Струма". Това заяви в Плевен министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Пътят може да бъде завършен до 2018 г., ако през 2014 г. започне строителството в участъка между Плевенска и Ловешка област, за който сега се извършват технически процедури, предаде БНР.

„Разбира се, индикативната стойност към днешна дата е над милиард и 200 милиона евро, които са необходими за цялото трасе от София до Шумен. Именно затова ние предлагаме първо сега в Закона за пътищата и в дългосрочен план, в зависимост и от трафик и от възможности за финансиране да направим четири-лентов скоростен път, а вече във времето напред, ако имаме необходимост и финансов ресурс да разширим и с аварийни ленти”, обясни министърът.

По думите на Павлова Северна България е най-бедният регион в Европа, именно затова, това, което планираме в дългосрочен план като инвестиции, целенасочено да инвестираме в този регион, така че да можем да подпомогнем неговото развитие не само в пътна, но и в техническа, социална и културно-образователна инфраструктура.

Министър Лиляна Павлова участва в Плевен в представянето на програмата Джесика, която ще подпомага финансово проекти за устойчиво и интегрирано градско развитие.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ