Маратон променя движението в столицата

Маратон променя движението в столицата

Маратон променя движението в столицата

Днес в столицата се провежда 31. издание на Софийския маратон. В центъра на града ще има затворени за преминаване на автомобили и автобуси улици между 6:30 и 16:00 ч.

Стартът на маратона е в 10 ч. на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", пред Националния стадион „Васил Левски", посочва „Дарик“. Маршрутът от малко над 42 километра включва ул. „Фритьоф Нансен“, бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Витоша“, алеите на Южния парк, бул. „Петко Каравелов“ и отново по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ към Националния стадион, където е финалът.

Маратонът ще доведе до промяна на движението на автобуси от линиите на градския транспорт. С променен маршрут до 16 ч. ще се движат автобусите с номера: 9, 72, 75, 76, 84, 94, 102, 204 и 604.

Във връзка със състезанието се забранява влизането на автомобили по ул. „Генерал Гурко" - между бул. „Васил Левски" и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви", посока бул. „Евлоги и Христо Георгиеви". До 16.00 часа се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по: бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. „Цар Освободител" и ул. „Фритьоф Нансен". Ул. „Ген. Гурко" между бул. „Васил Левски" и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви". Бул. „Драган Цанков" между ул. „Митрополит Кирил Видински" и бул.„ Евлоги и Христо Георгиеви". Южното платно на бул. „България" между „ Фритьоф Нансен" и бул. „Петко Тодоров". Ул. „Бяла черква" между ул. „Богатица" и ул. „Димитър Манов". Бул. „Черни връх" и ул. „Проф. Фритьоф Нансен" между бул. „Свети Наум" и бул. „Патриарх Евтимий", с изключение на трамвайните мотриси от линия № 6. Бул. „Петко Каравелов" между ул. „Бяла черква" и бул. „България". Източното платно на бул. „Витоша" между бул. „Патриарх Евтимий" и ул. „Бяла черква".

За участие в маратона се очакват състезатели от 34 страни от Европа, Северна Америка, Африка и Азия. Състезателите могат да се включат на 4 дистанции - 3 км, 8 км, 20 км и 42,195 км.

Маратонът на София тази година e в подкрепа на кандидатурата на града за европейска столица на спорта през 2017 г. Трима от членовете на журито, които ще вземат решението кой да бъде европейска спортна столица, ще се включат в маратона на 12 октомври.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври