Мая Манолова: Протестите са нова форма на временна заетост

Мая Манолова: Протестите са нова форма на временна заетост

Мая Манолова: Протестите са нова форма на временна заетост

„Вече едва ли има човек в България, който да не е наясно, че една огромна част от протестите в София се плащат. Това каза на пресконференция в Кюстендил заместник-председателят на НС Мая Манолова, цитирана от bTV. Тя допълни, че има тарифа, по която всеки участник в протестите си получава възнаграждението за съответния ден.

„Бих казала, че това е една нова форма на временна заетост. И доста хора успяха да си покрият разходите през летния сезон, някои да отидат на море, благодарение на финансирането по време на протестите. Тази временна заетост, която ако продължи през есента, сваля малко от ангажиментите на социалния министър да търси подпомагане за тези хора, защото едни други хора им плащат за това да ходят на протести", каза Манолова.

„Това е колкото на шега, толкова и истина, защото има едни пари, които са прибрани от хората по незаконен начин, но сега те се връщат при тях под формата на подпомагане", каза още заместник-председателят на парламента.

„Наистина не е престъпление по българския наказателен кодекс да плащаш на протестиращи, но също така е любопитен въпросът откъде имаш пари да плащаш на протестиращи", допълни Манолова и посочи, че нея "платени протестиращи не могат да я спрат да си върши работата".

Мая Манолова каза още, че от отхвърлянето на президентското вето на практика са спечелили обикновените български граждани и бизнесът.

„Бизнесът, защото ще има пари, с които държавата да се разплати с фирмите, да възстановява своевременно ДДС и да се прекрати политиката на Дянков за тормоз и рекет върху българския бизнес", допълни тя. Другият печеливш, според Манолова, са българските граждани, "които разчитат на държавата за подкрепа, особено на прага на предстоящата зима".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ