Много столични квартали остават без топла вода през лятото

Много столични квартали остават без топла вода през лятото

Много столични квартали остават без топла вода през лятото

Голям брой столични квартали ще останат без топла вода от 1 август, заради мащабен ремонт на 32 км тръби от топлопреносната мрежа. Това съобщи Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

Някои райони ще са без топла вода от 15 до 60 дни. Най-дълго без топла вода ще бъдат кварталите "Гео Милев" и "Лозенец", където се предвижда ремонтите да започнат от 1 август и да продължат до края на септември. Причината са основни поправки, които ще се правят в ТЕЦ "София" и ТЕЦ "София Изток".

Сред останалите квартали, които ще останат без топла вода през лятото, са "Надежда", "Люлин", "Свобода", "Дружба", "Младост" и други. Пълният график на поетапните спирания на топлата вода ще бъде публикуван по-късно на сайта на "Топлофикация в София."

"Причиняваме неудобство на хората, съзнаваме го, извиняваме се за това. Но ако продължим да не инвестираме и да не рехабилитираме мрежата, означава да оставим една част от клиентите ни на студено и през зимата. Много по-добре е да се ремонтира сега, през лятото, отколкото да сме свидетели на тези аварии, които станаха миналата година", каза Цветанов, цитиран от "Дарик".

Всеки абонат на "Топлофикация" ще получи персонална бележка за спирането.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ