НАП атакува и фестивалите Park Live и Sofia Rocks

НАП атакува и фестивалите Park Live и Sofia Rocks

Ръководството на Национална агенция по приходите реши да направи проверка на фестивалите Park Live и Sofia Rocks, които ще се състоят в края на юни в София, съобщиха от агенцията.

Това решение идва след успешните акции на НАП на концертите на AC/DC и Lord of the Dance в София, от които приходите в хазната нараснаха с над 90 хил. лв. от данък печалба и осигуровки, съобщи директорът на едно от столичните подразделения на НАП Светлана Паунова.

По подобен начин ще протече и сегашната акция. Данъчни служители ще извършат съвместно с полицията наблюдение и контрол на входовете на терминал 2 на летище София и на националния стадион, където ще се проведат концертите. Инспекторите от приходната агенция ще следят за броя на хората, които влизат, за наличието на фалшиви билети, за отчитането на приходите от концерта.

Данъчните ще следят изкъсо организаторите дали на всеки един от чуждестранните изпълнители, които ще участват на фестивалите ще им бъде начислен данък печалба, както и дали за лицата, наети по граждански договори за даден концерт, се начисляват и декларират дължимите данъци и осигуровки.

Както и на предишните два концерта служителите на НАП ще проверяват и амбулантните търговци, които продават сувенири, чадъри, напитки, храна или други дребни вещи. Инспекторите ще следят за произхода на продаваните стоки и придружаващите ги документи. След приключване на изявите ще се засичат отразените от търговците продажби чрез касовите апарати.

Най-чаканото рок събитие у нас Sofia Rocks, което ще събере на една сцена Голямата четворка на траша Metallica, Slayer, Megadeth и Anthrax и ще бъде излъчено почти на живо от 800 кина в цял свят започва на 22 юни на националния стадион „Васил Левски”.

Park Live Fest пък ще се проведе от 18 до 20 юни.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ