Николай Русинов-Чеци признал, че е убил Яна Кръстева

Николай Русинов-Чеци признал, че е убил Яна Кръстева

Николай Русинов-Чеци признал, че е убил Яна Кръстева

Николай Русинов-Чеци е признал, че е убил 28-годишната Яна Кръстева пред свой съкилийник. Това заяви вчера неговият предполагаем довереник Петър Велинов пред Софийския градски съд, съобщи в. „Труд”.

След жестокото убийство на Кръстева през юли 2011 г. Русинов бе задържан по подозрение в страшното престъпление. Досега той призна, че е имал сексуален акт с младата жена, но отричаше да е замесен по какъвто и да било начин в смъртта й.

Велинов, който е осъден през май 2012 г. за автокражба и е лежал в една килия с Русинов, сподели пред съда, че е чул самопризнание за убийството. "В следствения арест питах Чеци какво го е свързало с убийството, а той ми каза, че на местопрестъплението забравил бутилка, на която били открити негови отпечатъци", заяви той. "Попитах го защо не е закопал Яна, а той се почука с пръст по слепоочието и каза: „Защото съм глупак", допълни Велинов.

Затворникът обясни още, че Русинов четял в килията литература, описваща некрофилски актове. Веднъж Чеци заявил, че сексът без шамар не струва, разказа още Велинов.

Той обясни показанията си с желанието да облекчи присъдата си. В защитата си Велинов заяви, че очаква делото му за кражба да бъде прекратено скоро заради липса на доказателства. Той бе категоричен, че никой не го е принуждавал да дава показания пред съда. "Разказах на близките ми за разговора с него и те ме посъветваха да свидетелствам", каза той.

На заседанието на съда бе разпитан и Пламен Трифонов – първият задържан за убийството на Яна. Трифонов заяви, че няма нищо общо със случая и поиска извинение от държавата за несправедливия си арест.

Следващото заседание на съда по делото за убийството на Яна Кръстева бе насрочено за 13 март. Тогава ще бъдат разпитани още 20 свидетели, присъствали в Борисова градина в нощта на престъплението.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ