България

Политика

|

Общество

|

Обявяваме днес финалистите в шестото издание на „Мениджър на годината”

Обявяваме днес финалистите в шестото издание на „Мениджър на годината”

Десетте финалисти в шестия поред националния конкурс "Мениджър на годината"  ще станат ясни днес. Имената на топ мениджърите, достигнали решителния етап на единственото по рода си у нас състезание, измерващо успехите на бизнеса в страната, ще бъдат обявени на специална пресконференция от 11:00 часа в столичния Гранд Хотел София от организатора на събитието, сп. "Мениджър". По традиция, финалистите са излъчени чрез оценка по независимата методология, разработена специално за  конкурса от консултантската компания "Делойт", която е партньор в провеждането му. 

Най-добрият мениджър на България за 2013 г. ще бъде обявен на 21 октомври 2013 г. на тържествена церемония в Националната опера и балет. Победителят в конкурса ще бъде излъчен от десетимата финалисти, чиито имена предстои да научим днес. Церемонията тази година съвпада с 15-ата годишнина на сп. "Мениджър". 

73 висши бизнес ръководители  подадоха документи за участие тази година в конкурса. 7 от тях са от Варна, трима от Пловдив, по двама - от Русе и Шумен. Включиха се и ръководители на фирми в Бургас, Горна Оряховица, Костинброд, Свищов, Септември, Челопеч, Червен бряг. Дамите са 12%. Сред тях има една чужденка – французойка. Най-младият участник тази година е на 25 години. Най-възрастният – на 78.

Най-много са представителите на индустрията - 23%. Петима оглавяват фирми в софтуерния бранш. Също толкова са от застраховането. Четирима са от банковия сектор. Други четирима управляват компании за превоз, транспорт и логистика. В надпреварата участваха мениджъри от фармацията, хазартната индустрия, медиите, комуникациите, строителството, хотелиерството, ресторантьорството, търговията на дребно.

 Кои са финалистите тази година? Очаквайте подробности по-късно от "Мениджър Нюз"!

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ