Орешарски уволни зам.-министъра на МВР

Орешарски уволни зам.-министъра на МВР

Орешарски уволни зам.-министъра на МВР

Премиерът Пламен Орешарски уволни заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов, съобщи правителствената пресслужба.

Иванов бе принуден да си тръгне само няколко часа след назначаването си. Проверка на вестник "Капитал" в информационната система ДАКСИ показва, че през 1995 г. Иванов става управител на шуменския клон на силовата групировка СИК. С нея е свързан и баща му - бизнесменът Валентин Иванов - Шошо.

Тази информация бе разпространена в много медии и предизвика мигновената реакция на Цветлин Йовчев. Вътрешният министър поиска оставката на новоназначения си заместник Иван Иванов по-малко от два часа след съобщението на Министерски съвет за назначаването му.

"Ще уволнявам всеки, за когото се появят каквито и да е съмнения", заяви Орешарски на влизане в президентството, където започва заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, предаде БГНЕС.

По думите на премиера информацията за съмнителното минало на Иванов не е повлияла на назначаването му, тъй като не е била известна на управляващите до появяването си в пресата. "Тази информация я няма в архивите на МВР", каза Орешарски.

Иван Валентинов Иванов е роден на 13.08.1975 г. Има магистратура по история от СУ "Св. Климент Охридски" и по право от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия.

В последните шест години е главен юрисконсулт на "Билдинг Строй Експрес" ЕООД. Преди това е ръководил офиса на "Воинтех" ЕООД в Шумен.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ