Осем конкурса осигуряват над 1,2 млрд. евро за технологии

Осем конкурса осигуряват над 1,2 млрд. евро за технологии

Български технологични фирми, университети и институти могат да участват в общо осем конкурса, обявени на 20 юни от Европейската комисия. Общото финансиране за всички участници е над 1,2 млрд. евро, съобщиха от Министерство на транспорта.

Осмият конкурс по тема информационни и комуникационни технологии(ИКТ) към Седма рамкова програма е с бюджет 787 млн. евро. По него ще бъдат финансирани проекти на консорциуми от организации от няколко държави, свързани с научни изследвания и разработки в областта на интернет; разработване на наноелекторонни и фотонни компоненти и системи ; технологии за цифрово съдържание и езици; ИКТ в помощ на здравеопазването и социалното включване; ИКТ за нисковъглеродна икономика; ИКТ за е-обучение и достъп до културните ресурси; и бъдещи и нововъзникващи технологии.

Крайният срок за подаване на предложения е 17 януари 2012 г.

Конкурсът „ИКТ за зелени коли – 2012” ще финансира с 30 млн. евро проекти за по-икономични и екологични автомобили. Предложения могат да се подават до 1 декември 2011 г. Дотогава може да се кандидатства и по тема „Енергийно ефективни сгради – 2012”, където бюджетът 140 млн. евро.

Информация за всички конкурси е публикувана на интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията https://www.mtitc.government.bg/page.php?category=473&id=5001.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ