От хуманни съображения, кабинетът даде на общината да управлява басейна „Спартак”

От хуманни съображения, кабинетът даде на общината да управлява басейна „Спартак”

От хуманни съображения, кабинетът даде на общината да управлява басейна „Спартак”

Правителството предостави на Столичната община правото на управление на плувния комплекс "Спартак", съобщиха от правителствена информационна служба. Спорният обект, стопанисван от дружеството „Спарта” 2000, свързвано с името на Алексей Петров, беше пред затваряне.

Вътрешният министър Цветан Цветанов постави ултиматум на всички фирми, наели обекта в комплекса да освободят помещенията до 24 юли или да започнат да плащат по 37 000 лв. обезщетение на месец на МВР. Ведомството си върна собствеността върху обекта преди повече от месец и оттогава започна битка да влезе във владение.

Но Министерски съвет е преценил, че „местоположението и характеристиките на спортния комплекс позволяват ползването му от децата и гражданите на столицата” и затова го дава за стопанисване на Столична община.

Предисторията на скандала със собствеността и правото на стопанисване на „Спартак” започва още в началото на 90-те години, когато оперативното управление на обекта е било възложено на МВР. То пък прехвърля мениджмънта на спортен клуб "Левски". През 1999 г. клубът сключва договор за стопанисване на басейна до 2019 г. с фирмата "Спарта 2000".

В началото на юли министър Цветанов съобщи, че МВР е изпратило нотариални покани до всички фирми, които са пренаели обекти в комплекса от "Спарта 2000", с искане да освободят помещенията или да плащат обезщетение на министерството от над 37 000 лв. на месец. Общата сума на дължимите до момента обезщетения към МВР е 1 285 274 лв., уточни Цветанов.

 Сред регистрираните дружества, които ползват помещения там са карате клуб „Левски Спартак”, представляван от Антон Петров - Хамстера, както и дружество, собственост на Марчело Джотолов, Лъчезар Таков и др. Официално, наемател е и Алексей Петров, а неформално се знае, че басейнът „Спартак” е нещо като главният му офис.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ