Плевнелиев: Факт е, има срастване на медийни, политически и икономически интереси

Плевнелиев: Факт е, има срастване на медийни, политически и икономически интереси

Плевнелиев: Факт е, има срастване на медийни, политически и икономически интереси

Факт е, че в България тесен кръг от влиятелни хора влияе върху политиката и има срастване на медийни, политически и икономически интереси". Това заяви президентът Росен Плевнелиев в Чирпан, където откри новата учебна година в Професионалната гимназия по селско стопанство.

 Той призова партиите в парламента да се обединят и постигнат консенсус по националните приоритети. В противен случай има опасност от "трайна политическа нестабилност", предупреди държавният глава.

 "За съжаление дори и 23 години след промяната ние не можем да бъдем горди със своята демокрация. Правосъдната система все още не функционира достатъчно добре. Партиите воюват една срещу друга. Липсва национален консенсус относно икономическите и политическите приоритети. Ние трябва да внимаваме да не изпаднем в състояние на дългосрочна нестабилност”, посочи още Плевнелиев.

Той отправи публично покана към всички които протестират - срещу президента, срещу правителството и тези, които са "за" правителството” на първия от поредицата широки обществени дебати от инициирания от него „Диалог с гражданите”, който ще се проведе утре с начален час 14.00 часа.

 "Нека да дойдат, техният глас ще бъде чут. Темата е "монополи", "олигархия", "корупция" и как могат да бъдат разградени. Ще чуем всеки. Като президент, аз също ще кажа категорично своето мнение", каза Плевнелиев, цитиран от БНР.

 Държавният глава подчерта, че е отворен за диалог и това, че е снел доверието си от правителството не означава, че отказва да работи с него.

 Той призова също така занапред предлаганите законодателни промени да бъдат приемани в Народното събрание след провеждането на обществен дебат и изготвяне на оценка за въздействие на всеки законопроект.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ