Световно известен български бас пристига за „Сцена на вековете” в Царевец

Световно известен български бас пристига за „Сцена на вековете” в Царевец

Световно известният български бас Орлин Анастасов ще зарадва почитателите на операта у нас с изпълнение в българската премиера на операта „Атила”. Представленията ще се състоят на 29, 30 и 31 юли на сцената на поредното издание на фестивала „Сцена на вековете” сред величествените декори на историческата крепост „Царевец” във Велико Търново.

Анастасов изпълнява ролята на Атила и в едноименната опера на Верди, поставена този сезон в Миланската скала. Той участва в спектаклите на Ла Скала от 20 юни до 15 юли ролята на Атила от едноименната опера на Верди.

Българската постановка на „Атила” е дело на професор Пламен Карталов, а диригент ще бъде Алесандро Санджорджи. Италианецът дирижира този сезон и оперите „Дон Карлос” и „Риголето” в Софийска опера и балет.

От 29 юли до 7 август гражданите и гостите на Търново, ще могат да видят в рамките на фестивала „Сцена на вековете” и операта „Лакме” ( на 5, 6, 7 август ) от Лео Делиб с режисьор Пламен Карталов и диригент – Лоран Кампелон. Французинът е дирижирал „Лакме” и на сцената на Софийска опера и балет.

Наред с прочутите оперни творби, на хълма Царевец ще бъдат представени и балетите :

„Вардар” от Панчо Владигеров - 02.08.

"Кармен” от Лорка Масне - 02.08.

 „Зорба гъркът” от Микис Теодоракис - 03.08.

Всички представления от фестивала са с учасието на известните в цял свят солисти, хора и оркестъра на Софийска опера и балет.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ