Сняг вали и трупа в Пловдив, Пазарджик и Смолян

Сняг вали и трупа в Пловдив, Пазарджик и Смолян

Сняг вали в Пловдивско, Пазарджишко и Смолянско като на места се е натрупала снежна покривка  до десетина сантиметра, съобщава Агенция Пътна инфраструктура.

На много места в тези райони, движението е затруднено. Особено опасни са условията за шофиране, където едновременно има силен снеговалеж и мъгла. В Пловдив снеговалежът започна около 10.00 часа и за няколко часа снежната покривка достигна около десет сантиметра.  Още сутринта е въведено ограничение за движение на товарни автомобили на прохода Троян - Кърнаре. До 16.00 часа в Пловдив са регистрирани 28 пътни произшествия с материални щети.

Тежка катастрофа на пътя Бачково-Асеновград отне живота на  двама младежи и две девойки след като БМВ-то, в което са пътували у паднало в река "Чая". Инцидентът е станал около 13.30 часа, след последния тунел в посока Асеновград. Четиримата пътници в колата са починали на място. Все още не е установена самоличността на две от жертвите. Водачът на автомобила е 23-годишен младеж от Пловдив, а едното от момичетата не е от региона. „Младежите са отивали към Бачково. Пътната настилка е била мокра, но почистена. Предполага се, че причината са катастрофата е несъобразена скорост.  Трафикът в района на катастрофата е ограничен и затруднен, тъй като продължава операцията по изваждането на автомобила от реката.
В Пазарджик продължава да вали силен сняг, който засега не образува покривка, но улиците  са мокри и хлъзгави, а видимостта е ограничена от мъгла. Въведени са ограничения  товарните моторни превозни средства да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета по път II-37 Пещера - Батак - Доспат.
Сняг вали в Смолян и образува снежна покривка. Пътните настилки са мокри, на места заснежени. Видимостта е намалена. Няма затворени пътища и въведени ограничения. Остава опасността от падащи камъни и свличане на земни маси, поради планинския релеф на областта. В Смолян, автомобилният трафик е интензивен. Натоварено е движението по централните и второстепенни улици на града, но задръствания не се образуват.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ