Станишев пред 45 000 на Бузлуджа: Ще превъзмогнем и ГЕРБ

Станишев пред 45 000 на Бузлуджа: Ще превъзмогнем и ГЕРБ

Станишев пред 45 000 на Бузлуджа: Ще превъзмогнем и ГЕРБ

Ще превъзмогнем и ГЕРБ, обеща председателят на БСП Сергей Станишев пред 45 000 социалисти, събрани на Бузлуджа за традиционния събор, честващ 119-годишнината от основаването на лявата партия.

От днес нататък целта е БСП да се приведе в по-висока мобилизационна готовност за политически битки, наблегна в речта си лидерът. Той призова за консолидация срещу партията на Бойко Борисов, която за една година се превърнала от „Граждани за европейско развитие на България" в „Групировка за едноличен режим на Борисов".

За тези 12 месеца се развенчаха три мита за ГЕРБ. Първият е, че БСП се е провалила, а ГЕРБ са можещите. Вторият е, ГЕРБ са справедливите, а БСП е дясна партия. Третият - че социалистите са опоскали държавата, а ГЕРБ са честна партия. Къде сме се провалили в управлението, след като всяка година бюджетът завършваше на излишък, а не на дефицит, попита Станишев.

Какво могат новите управляващи от ГЕРБ? Дефицитът наближава 5% от БВП, а до 2013 г. ГЕРБ са обещали, че няма да има увеличаване на пенсии и заплати. Това ли им е моженето, запита риторично лидерът на БСП.

ГЕРБ не изпълнява предизборните си обещания. Какво свършиха, какво от това, което обещаха правят и е справедливо? Не е справедлива безработицата, не е справедливо закриването на болници, не е справедливо въвеждането на платено обучение, не е справедливо закриването на културни институции. Левицата трябва да отстоява принципите на свободата и гражданските права и да се противопоставя на безумната пенсионна реформа, заръча червеният председател.

119 млади социалисти получиха партийните си книжки. На някои пожарникари можем да кажем: Не се гаси туй, що не гасне, отсече  Станишев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ