Столична община ще раздава безплатно минерална вода заради жегите

Столична община ще раздава безплатно минерална вода заради жегите

Днес Столична община ще раздава безплатно минерална вода на нуждаещите се хора. Причината за тази акция са очакваните високи температури, които могат да надхвърлят 35 градуса на сянка.

Минувачите, които имат нужда от вода в топлото време, ще могат да се сдобият с нея в интервала от 13:00 ч. до 16:00 ч. на 7 места в столицата: Орлов мост, при паметника на Патриарх Евтимий, в района на Софийския университет при подлеза до централния вход, на ъгъла при булевардите „Патриарх Евтимий” и „Витоша”, в градинката при метростанция Сердика, на спирката на метрото при стадион Васил Левски и в зоната на Петте кюшета, съобщиха от общината.

За кампанията фирма "Девин" е предоставила безплатно на общината 10 хил. бутилки вода. Те ще бъдат раздадени от служители на общината и Българския червен кръст.

Освен това кметът на столицата Йорданка Фандъкова разпореди на столичните многопрофилни болници да организират безплатни прегледи за пострадалите от жегите.

Във връзка с горещините се полагат и специални грижи за животните в столичния зоопарк. В клетките на мечката, пантерите, ягуарите и хипопотама има басейни и се сменя водата по три, четири пъти на ден. Носорогът се къпе ежедневно. В клетката на слона също така има басейн с вместимост 1 тон вода. За пингвините е осигурена течаща вода и има готовност при покачване на температурите да се сложи лед.

Столична община призовава гражданите да избягват да излизат на открито в обедните и следобедни часове на днешния ден, както и при наложително пътуване да носят със себе си предпазни средства и вода.

В Пловдив също ще раздават безплатно вода днес. На четири места в градаима организирани пунктове с машини за минерална вода за гражданите заради високите температури. Те ще работят пред сградата на голямата община, пред бившия Партиен дом, встрани от входа на ДНА и в района на Халите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ