Съдът оправда напълно Йордан Лечков

Съдът оправда напълно Йордан Лечков

Съдът оправда напълно Йордан Лечков

Пловдивският апелативен съд оправда напълно Йордан Лечков, бивш кмет на Сливен, който бе осъден от Старозагорския Окръжен съд, че е сключил неизгодна сделка. Според съда с това той е ощетил община Сливен в качеството си на длъжностно лице, предаде „Фокус”.

Лечков бе осъден от Старозагорския съд на 2 години лишаване от свобода и лишен от правото да заема длъжността кмет в срок от 3 години. Пред съда бившият национал пледира невинен, като каза, че е извършил всичко законово и благодари на Окръжния съд, че му дава правото да бъде президент или премиер, само не и кмет, в духа на шегата.

Съдия Емилия Кемалова, председател на Съдебния състав на Апелативния съд в Пловдив, препоръча на Лечков в бъдеще да се занимава с неща, които са му работа, а не със странични дела извън коловозите, в които е вкаран.

В хода на процеса в Пловдив бе изтъкнато, че Лечков е бил подложен на продължителен тормоз от окръжния прокурор в Сливен, който е действал предубедено, заради лични нападки между двамата. Обжалването на присъдата може да бъде направено в 15 дневен срок, постанови съдът в Пловдив. Лечков благодари на съдебния състав и изтъкна, че само след около месец ще бъде отново пред Апелативния съд в града заради друго обвинение.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ