Съдът реши спора между община Каварна и Музикаутор

Съдът реши спора между община Каварна и Музикаутор

Съдът реши спора между община Каварна и Музикаутор

Варненският апелативен съд отхвърли и последния иск на Музикаутор срещу община Каварна, съобщава „Дарик“. Спорът беше във връзка с концерт на Глен Хюз през 2009 г. Окончателната равносметка е общо 27 иска, 24 от които са отхвърлени или прекратени.

Разногласията започнаха преди три години, когато от Музикаутор заявиха, че община Каварна им дължи 100 хил. лв. за неплатени авторски права. През 2010 г. сдружението заведе искове. Към момента три от тях, за концерти на Джулай морнинг, не са отхвърлени или прекратени. Община Каварна не ги оспорва. „Не се поддаваме на изнудванията на Музикаутор и въпросът ще бъде решен със следващите дела“, уточняват от кметството.

Стана ясно още, че с решението на две съдилища – Добрички окръжен и Варненски апелативен съд, всички искове на Музикаутор за последните пет години са неоснователни. Следва община Каварна да предприеме мерки за събиране на разноските по заведените искове.

Вероятно ще бъде заведено дело за клевета срещу композитора Митко Щерев и изпълнителния директор на дружеството Магдалина Тодорова. Така се заканиха от общината, ако посочените лица продължават да разпространяват лъжи, че им се дължат пари за авторски права.

„Краят на тази съдебна сага е като един истински подарък за „Каварна Рок 2012”, заяви кметът на града Цонко Цонев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ