Уникална еко инсталация посреща гостите на зеления форум на "Мениджър"

Уникална еко инсталация посреща гостите на зеления форум на Мениджър

Уникална еко инсталация посреща гостите на зеления форум на "Мениджър"

Зелен диван, изработен изцяло от естествен горски мъх, доставен специално от Холандия, ще посрещне гостите и основните лектори в най-престижния зелен форум, организиран за трета поредна година от сп. „Мениджър” и GLOBUL.

Уникалната еко арт инсталация е по проект и изпълнение на рекламната агенция GreenGraffiti, която работи само с естествени материали. Еко диванът е първи по рода си за България и е създаден специално за зеленото събитие на „Мениджър”, което ще започне от 10:30 ч. до Музея „Земята и хората” в столицата.

Тази година форумът, който събира известни експерти в областта на зелената политика и икономика, политици и мениджъри на компании с утвърдени практики на устойчиво развитие е под надслов „Зелената култура на нацията. Устойчиво потребление, продукти и услуги”.

 Събитието ще бъде открито от столичния кмет Йорданка Фандъкова, а специален гост ще бъде Стефано Гарди - модератор и лектор на световния форум „Рио+20” в Бразилия, член на Световния бизнес съвет по устойчиво развитие .

 В първия панел „Националните политики 20+” ще се включат още министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, Н.Пр. Стефано Бенацо, посланик на Италия. В дискусията ще се включат и ръководителите на три компании, доказали се с успешни практики за опазване на околната среда и устойчиво развитие - Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens в България, Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на "Екопак", Николай Христов, генерален мениджър на "Челопеч Майнинг".

Станислав Славов, главен експерт в Центъра за икономическо развитие ще представи основните изводи за промяната на културата на потребление и производство у нас, настъпила вследствие на ориентирането на страната ни към зелена икономика.

 Втората част на събитието ще е посветена на култура на производство и потребление. В нея ще участват: Десислава Йорданова, директор на дирекция „Жилищна политика“ в МРРБ, социоложката Мирослава Радева, Снежана Семова, изпълнителен директор на "Сейнт Гобен Вебер България", Мениджър на годината 2011 Станислав Разпопов, който е главен изпълнителен директор на „Дунапак Родина”, Константин Иванов, ръководител "Комуникации и маркетинг" в WWF България, Ясен Гуев, директор "Корпоративна политика" на GLOBUL

Мениджър Нюз ще информира редовно своите читатели за най-интересните тези от предстоящите дискусии утре.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ