Фандъкова запазва екипа си, добавя заместник по финансите

Фандъкова запазва екипа си, добавя заместник по финансите

Столичният кмет Йорданка Фандъкова запазва екипа от заместници, с които работеше в предишния си мандат и добавя към него експерт по финансите. Новият зам.-кмет, който ще се занимава главно с бюджета на общината е бившият вече старши банкер от ЕБВР Дончо Барбалов, стана ясно на пресконференция днес, на която Фандъкова официално обяви екипа си.

Името му и поста, който ще заеме, станаха известни още миналата седмица. Другата също ясна отпреди промяна е, че се съкращава зам.-кметското място по сигурността като ресорът преминава под прякото ръководство на Фандъкова.

Ирина Савина запазва поста си на зам.-кмет по инвестициите и строителството, а Мария Бояджийска остава зам.-кмет по екология, Любомир Христов е зам.-кмет по транспорт и транспортна инфраструктура, Албена Атанасова - зам.-кмет по социалната дейност. Петър Диков също остава главен архитект на София.

Секретарят на общината Ралица Стоянова ще отговаря за координацията в администрацията, а Юлия Ненкова - за гарантиране на законосъобразността на дейността на общината.

Сметната палата е заверила без забележки отчета на бюджета на София за 2011 г., съобщи още Фандъкова.

Отчетът в края на месец октомври сочи, че са събрани 567 млн. лв. собствени приходи, което е повече с 31.5 млн. лв. спрямо същия период на миналата година. Данъчните приходи са с над 20 млн. лв. повече, а с 11 млн. лв. отгоре са неданъчните постъпления. По перо „Стари задължения” са събрани над 68 млн. лв., което е с над 12 млн. лв. повече от миналата година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ