Фандъкова запазва екипа си, добавя заместник по финансите

Фандъкова запазва екипа си, добавя заместник по финансите

Фандъкова запазва екипа си, добавя заместник по финансите

Столичният кмет Йорданка Фандъкова запазва екипа от заместници, с които работеше в предишния си мандат и добавя към него експерт по финансите. Новият зам.-кмет, който ще се занимава главно с бюджета на общината е бившият вече старши банкер от ЕБВР Дончо Барбалов, стана ясно на пресконференция днес, на която Фандъкова официално обяви екипа си.

Името му и поста, който ще заеме, станаха известни още миналата седмица. Другата също ясна отпреди промяна е, че се съкращава зам.-кметското място по сигурността като ресорът преминава под прякото ръководство на Фандъкова.

Ирина Савина запазва поста си на зам.-кмет по инвестициите и строителството, а Мария Бояджийска остава зам.-кмет по екология, Любомир Христов е зам.-кмет по транспорт и транспортна инфраструктура, Албена Атанасова - зам.-кмет по социалната дейност. Петър Диков също остава главен архитект на София.

Секретарят на общината Ралица Стоянова ще отговаря за координацията в администрацията, а Юлия Ненкова - за гарантиране на законосъобразността на дейността на общината.

Сметната палата е заверила без забележки отчета на бюджета на София за 2011 г., съобщи още Фандъкова.

Отчетът в края на месец октомври сочи, че са събрани 567 млн. лв. собствени приходи, което е повече с 31.5 млн. лв. спрямо същия период на миналата година. Данъчните приходи са с над 20 млн. лв. повече, а с 11 млн. лв. отгоре са неданъчните постъпления. По перо „Стари задължения” са събрани над 68 млн. лв., което е с над 12 млн. лв. повече от миналата година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ