130 доброволци участват в гасенето на пожара на Витоша

130 доброволци участват в гасенето на пожара на Витоша

130 доброволци участват в гасенето на пожара на Витоша

Повече от 130 доброволци са се включили в гасенето на пожара в местността „Бистришко поле” на Витоша, съобщава „Дарик”. Огънят продължава да бушува вече втори ден. Два хеликоптера са направили обследване по въздух на обстановката района. В екипажа им са включени и огнеборци. За потушаването на пламъците ще се използва вода от Панчаревското езеро.

Районът продължава да е отцепен. На мястото има пожарникари, полицаи, работници от горските стопанства, служители от Столичната община и доброволци от близките населени места. Кметът на Бистрица Николай Гюров обясни, че пожарът е овладян в периферията му, но гасенето е трудно, защото до засегнатата зона може да се стигне само пеша. Затова техниката се изнася ръчно.

Пламналият вчера пожар на Витоша не се дължи на човешка небрежност, категорично посочи той. „В случая не можем да говорим за проявена небрежност от туристи. В тази част хората не ходят на пикник, няма наличие на огнища. Аз имам своето мнение и версия по въпроса, но ще ги запазя засега, нека да изчакаме екипите на МВР да си свършат работата", каза той. Специалисти смятат, че ще бъде необходимо повече време и пожарът ще бъде потушен в близките дни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ