Атанас Атанасов: ДАНС не се подчинява на премиера, незабавно трябва да да се поиска оставката на шефа ѝ

Атанас Атанасов: ДАНС не се подчинява на премиера, незабавно трябва да да се поиска оставката на шефа ѝ

Атанас Атанасов: ДАНС не се подчинява на премиера, незабавно трябва да да се поиска оставката на шефа ѝ

ДАНС не се подчинява на премиера, който трябва да я управлява. Това е сериозен проблем за държавата. Акад. Денков е много уравновесен човек и директно излезе и обвини заместник в ДАНС. Разбирам, че той се казва Деньо Денев. Това каза Атанас Атанасов съпредседател на Демократична България пред bTV. Той е категоричен, че скандалът с машините и кода е "долен компромат".

В самото начало съм поискал радикални промени в сектор сигурност. Искам да припомня, че аз подадох оставка като председател на специалната комисия за службите, каза още Атанасов. Борисов и Пеевски действат съвместно и координирано и нямам представа дали този заместник не е съвместен, каза още Атанасов. Според него трябва да се поиска незабавно оставката на шефа на ДАНС, а премиерът не го е направил, защото не иска да създава напрежение преди изборите. Не е моя работа аз да давам указания на министър-председателя, каза още той. И попита как така председателят на ДАНС ще отиде в командировка в Копенхаген точно, когато се провеждат изборите.

Аз бях свидетел какво се случи в правителството на Кирил Петков, когато той поиска от ДАНС да бъдат изгонени руските шпиони. Имаше много тежка съпротива. Беше свикана председателски съвет, но не искам да разказвам какви баталии имаше там, защото някои от фактите, които видях там са много неприятни и за евроатлантически сили, които се определят като такива, каза още той. Тогава имаше една много смешна ситуация, от предложените 71 дипломати от ДАНС имаше един, който преди два месеца е напуснал страната. Представете си как се наблюдава дипломатическият корпус на враждебна към нас страна, каза още той.

Мисля, че всеки човек си дава сметка, че става въпрос за класическо, активно мероприятие, много целево, изработено от ДАНС, за да могат да бъдат обслужвани конкретни политически интереси, каза още той. И съобщи, че са предали цяла папка на МВР за купуване на гласове. Забелязвам от това, което се случи на изборите в София, че има макар и фина, но много добре подредена намеса на руските специални служби в българския изборен процес. Русия инвестира огромен финансов ресурс в своите разузнавателни служби, за да работят в другите страни, обясни той. Странно е поведението на министъра на електронното управление, каза още той. След изборите пък ще се обсъди дали трябва да има смяна на министри.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ