Владимир Спасов е МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА 2022

Владимир Спасов е МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА 2022

Владимир Спасов е МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА 2022

Новият носител на титлата „Мениджър на годината“ е Владимир Спасов, прокурист на „М+С Хидравлик“ АД. Името на победителя в 15-то юбилейно издание на единствения по рода си конкурс за висши мениджърски постижения беше обявено преди минути на официалната церемония по награждаването, която се състоя в Софийската опера и балет тази вечер.

„Тази вечер е специална, тази вечер празнуваме 15 години от създаването на конкурса. За тези 15 години „Мениджър на годината се превърна в един авторитетен конкурс, който отличава най-добрите постижения във висшия мениджмънт.“, заяви от сцената на тържествената церемония г-жа Александра Мирчева, издател на списание „Мениджър“, собственик и председател на Съвета на директорите на BM Финанс Груп.

За този период над 930 компании от всички отрасли на икономиката подадоха номинации, отбеляза тя. „Създаденият комплексен и безпристрастен модел на оценка постигна високо доверие и обществено влияние като превърна лицата на конкурса в източници на вдъхновение и мотивация.“, посочи г-жа Мирчева и подчерта, че този единствен по рода си формат има за цел да открои добрите практики и резултати на свободната пазарна икономика, постигнати от ръководния талант на най-добрите лидери, ръководители, предприемачи и инвеститори, професионалисти, отдали своята работа за това да имаме една по-добра, по-конкурентно способна и обърната към бъдещето икономика. „От тази сцена заявявам, че ние ще продължим да изграждаме стойност с конкурса „Мениджър на годината“. Ще продължим да бъдем ролеви модел за устойчивост, безпристрастност и добри практики.“, увери издателят на списание "Мениджър", организатор на конкурса. Тя отправи специално поздравление към десетимата финалисти на юбилейното издание на конкурса. „Техният труд и идеи формулират нови решения, създават промяната и стимулират развитието на българската икономика“, каза г-жа Мирчева минути преди най-вълнуващата част, в която на сцената излезе държавният глава Румен Радев, за да отвори плика с името на победителя.

Издателят на списание "Мениджър" Александра Мирчева с победителя в конкурса Владимир Спасов и президента Румен Радев. Снимка: Николай Дойчинов

„Българският бизнес расте, въпреки поредицата от кризи, която ни връхлетя. Това се дължи на факта, че България има лидери, които със своите знания и кураж водят към още по-високи върхове. Вие ни давате вярата, че България се развива като модерна, просперираща, европейска държава и продължава да върви напред.“, заяви държавният глава преди да обяви победителя в конкурса. Този конкурс задава тона, добрите практики, честната и открита конкуренция, които са всички онези високи стандарти към които трябва да се стреми бизнеса, отбеляза още той. „Това, което правите всеки ден, денонощно е един полет – сред мъгли, облаци, над море, срещу силни противници“, каза още президентът в словото си към финалистите и всички представители на българския бизнес и предприемачество в залата. И им пожела никога „да не ви свършва горивото!“

Топ мениджърите на България за 2022 с държавния глава Румен Радев и издателят на списание "Мениджър" Александра Мирчева. Снимка: Николай Дойчинов

„За мен тази награда е и едно признание, че българското машиностроене не е забравено. Моето първо образование е морско училище, а тази статуетка символизира платно на кораб, затова желая на всички попътен вятър!“, бяха първите думи на Мениджър на годината 2022, който успя от втори опит да вдигне статуетката на победителя. Владимир Спасов бе сред финалистите в конкурса и през 2020-та година.

Всеки един от десетте Топ мениджъри на България в състезанието за висши мениджърски постижения през тази година бе отличен на сцената на тържествената церемония със специална грамота за висши постижения в мениджмънта. Петима от тях дебютират във финалната десетка за 2022 г., а останалите петима се класират за втори път. Отличията им бяха връчени от също толкова успешни бизнес ръководители и публични личности, а малко преди да бъде обявено името на победителя, всички те бяха аплодирани на сцената на най-големия празник на българския бизнес. „Този единствен по рода си формат има за цел да открои най-добрите примери на лидери и професионалисти. Ще продължим да отстояваме тази цел, заяви Александра Мирчева, издател на списание „Мениджър“ в приветствие към Топ мениджърите на България 2022.

„Мениджър на годината“ е конкурс, който расте и се развива заедно с бизнеса в България и затова, за първи път в своята 15-годишна история разшири обхвата си като добави нови четири категории. Оценяването на всички кандидатствали компании също бе извършено от „Делойт България“ в два етапа, а първите носители на наградите в тях бяха обявени от сцената на Софийската опера и балет:

Категория „Най-добър нов бизнес“

Победител: „АМПЕКО“ ЕООД

Категория „Бизнес в първите 20 милиона“

Победител: „АГРОЛАНД БЪЛГАРИЯ“ АД

Категория „Бизнес трансформация“

Победител: ФАДАТА ЕООД

Категория „Екип на годината“

Победител: СИМЕНС ЕООД

И тази година беше връчена специалната награда на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков „За развитие на регионите“. Призът бе присъден на „ФААК БЪЛГАРИЯ“. Носителят на тази награда по традиция се присъжда на компания, чийто лидер е във финалната десетка, която се откроява с ясно дефинирани цели за развитие на местните общности, изградена философия на компанията относно нейния принос към местните общности и регионалното развитие, механизми за реализация на философията и измерими резултати за успешно проведени активности.

Представяме ви

НОВИЯТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА

ВЛАДИМИР СПАСОВ е прокурист на „М+С Хидравлик“ АД. Завършил е ПМГ „Никола Обрешков“, Казанлък, със златен медал, ВВМУ „Никола Вапцаров“, Варна, специалност „Инженер корабоводител“. Има магистърска степен от СА „Димитър Ценов“, Свищов, специалност „Мениджмънт на търговската дейност“. Работи последователно в „Параходство БМФ“ като трети помощник-капитан, „Капро-ни“ АД като ОТКК и организатор пазари. От 2000 г. до момента е част от „М+С Хидравлик“ АД, където постепенно расте кариерно до висшата управленска позиция. Компанията е специализирана в производство и търговия с хидравлични продукти – орбитални мотори, хидростатични сервоуправления, клапани, хиравлични спирачки, аксално-бутални мотори и помпи като реализира продукцията си в цял свят.

И тази година списание „Мениджър“ продуцира филм, посветен на финалистите в основната категория и победителите в четирите нови категории, чрез които конкурсът беше надграден в своето петнадесето юбилейно издание. Филмът ще бъде излъчен премиерно на 27 ноември от 16:00 часа по bTV.

Генерален спонсор на 15-то издание на конкурса "Мениджър на годината" еА1.  

Състезанието за висши мениджърски постижения се провежда и с подкрепата на:  Fibank,  Johnnie Walker , EOS, British American Tobacco BulgariaVolkswagen БългарияTELUS International,  Метрореклама 

Медийни партньори са: bTV,  БТА, БНРБНТ, dir.bg, Дарик, 24 часа, Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, BulFoto 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ