Външно министерство протестира пред Атина заради нападенията над наши шофьори в Гърция

Външно министерство протестира пред Атина заради нападенията над наши шофьори в Гърция

 Външно министерство излезе с официална нота, в която изразява протест срещу зачестилите напоследък нападения над български шофьори. 

Само през миналата седмица в Гърция бяха запалени два български камиона. Преди два дни пък група гръцки собственици на тирове раниха 55-годишен българин. Инцидентите станаха в рамките на мащабния протест на гръцките превозвачи.


В дипломатическата нота от българска страна се отбелязва, че формите на протест, които нарушават фундаментални права и свободи на други граждани на Европейския съюз и засягат основополагащите принципи на свободния пазар на Общността, са неприемливи. В нея Външно министерство настоява за незабавна намеса на гръцките власти, с която да се предотвратят по-нататъшни посегателства срещу личността и имуществото на българските превозвачи.

Междувременно стана ясно, че превозвачите в Гърция са решили да продължат протестите, които вече трета седмица блокират движението по пътищата в страната и предизвикват остър недостиг на основни стоки и продукти.

”Периодът на толерантност към протестиращите приключи. Сега държавата ще задейства всички механизми, с които разполага, за да нормализира снабдяването на пазара”, обяви гръцкото правителство в отговор на тази новина.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ