САЩ разследват втория човек във Венецуела за наркокартел

САЩ разследват втория човек във Венецуела за наркокартел

САЩ разследват втория човек във Венецуела за наркокартел

Американските власти разследват висши държавни служители във Венецуела по подозрение, че са превърнали страната в център за трафика на кокаин  и пране на пари от дрога, пише Уолстрийт джърнъл.

Има сериозни доказателства, че председателят на Националната асамблея на Венецуела Диосдадо Кабело, определян като втори човек в държавата, е един от шефовете или дори главата на наркокартел, казва пред вестника анонимен източник от американското министерство на правосъдието.

В разследването участват Федералната агенция за борба с наркотиците и федерални прокурори от Ню Йорк и Маями. Данните са дошли от информатори, бивши трафиканти и дезертьори от венецуелската армия.

Венецуелските власти неведнъж са опровергавали обвиненията на САЩ за възможното им участие в наркотърговията. 52-годишният Кабело съобщи наскоро, че е подал иск в съда срещу 2-ма журналисти  за публикуването на обвинения срещу него.

Високопоставен американски източник прогнозира пред вестника, че официалната реакция на Венецуела ще е „катаклизъм” на фона на обтегнатите отношения между двете държави.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ