Гръцката EFG Eurobank се отделя от EFG Group

Гръцката EFG Eurobank се отделя от EFG Group

Вторият по големина кредитор в Гърция EFG Eurobank заяви, че ще се отдели от EFG Group, по искане на европейските регулаторни органи. Те настояват за разграничаване на двете групи по отношение на търговската марка и управлението, което в крайна сметка води и до разграничение в собствеността на банката. Eurobank, както и другите гръцки банки пострадаха от кризата с дълга на страната.

Тя загуби 5,5 млрд. евро (6,7 милиарда щатски долара) през 2011 г., ударена от отписвания на дългове и на дългови суапове. Гръцките банки зависят от финансирането на Европейската централна банка, за да се рекапитализират. Жизнено важен заем от 130 млрд. евро беше преведен от ЕС и Международния валутен фонд за спасяване на Гърция през март, за да избегне страната фалит.

"Като се имат предвид условията, които са се развили в гръцката икономика, регулаторите ясно отчитат необходимостта за пълно отделяне на двете групи", казва банков служител за „Ройтерс”. "Това ще гарантира, че гръцкото развитие и всяка оценка на риска няма да засегне дейността на EFG Group в чувствителната зона на международното частно банкиране.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ