Отмениха таксата за пускане на тока за клиентите на ЕВН

Отмениха таксата за пускане на тока за клиентите на ЕВН

Отмениха таксата за пускане на тока за клиентите на ЕВН

Сдружението за правна помощ на потребителите спечели и на втора инстанция делото срещу общите условия на ЕВН Електроснабдяване ЕАД, съобщават от неправителствената организация.

На 8 декември 2014 г. Пловдивският апелативен съд е потвърдил решението на Пловдивския окръжен съд, като постанови да се преустанови прилагането на оспорените от сдружението клаузи от Общите условия на електроснабдителното дружество.

Това означава, че считано от 8 декември т.г. потребителите на ЕВН не дължат такса за включване при спиране на електрозахранването на абонатите. ЕВН Електроснабдяване ЕАД не може да прекъсва снабдяването с електрическа енергия, без предварително да е уведомил потребителя за това.

От енергийното дружество обясниха обаче, че Общите условия на EВН България Електроснабдяване EAД продължават да действат във вида, в който съществуват към момента, тъй като решението на съда не е окончателно. То подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд (ВКС) в едномесечен срок от официалното му съобщаване на страните, което предстои.

 „Вярвайки в своите аргументи, ЕВН България Електроснабдяване ЕАД ще се възползва от правото си да обжалва решението пред горна инстанция”, посочват от електроразпределителното дружество.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ