ЕС осъди холандския сайт, насаждащ недоволство срещу имигрантите от Източна Европа

ЕС осъди холандския сайт, насаждащ недоволство срещу имигрантите от  Източна Европа

ЕС осъди холандския сайт, насаждащ недоволство срещу имигрантите от Източна Европа

Сайтът, създаден през миналата седмица от Партията на свободата на Херт Вилдерс, който приканва за подаването на оплаквания срещу полски, румънски и български имигранти в Холандия, бе разкритикуван от еврокомисаря по правосъдието Вивиан Рединг. Рединг определи създаването на сайта като „открит призив за нетолерантност”, предава „Айриш таймс”.

„В Европа ние подкрепяме свободата. Решаваме своите проблеми като показваме повече толерантност, а не като разказваме приказки на своите граждани”, посочи еврокомисарят. Тя добави, че Брюксел подкрепя принципа на „отворен континент, където гражданите могат да се придвижват, работят и учат където пожелаят”.

Крайнодясната холандска Партия на свободата отвори сайт за оплаквания от източноевропейци. В него специално се акцентира на поляци, българи и румънци и се дава възможност за подаване на оплаквания от всякакъв характер - дали холанските граждани са загубили работата си заради източноевропейци, дали са жертва на престъпление или дори дали имигрантите изхвърлят неправилно боклука си.

„Имали ли сте проблеми с хора от Централна и Източна Европа? Загубили ли сте работата си, изместени от поляк, българин, румънец или друг източноевропеец? Искаме да знаем. Партията за свобода дава платформа чрез този сайт, за да ни докладвате тези неща.", гласи началната страница на сайта.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ