1/3 от хората в Лондон не печелят достатъчно за да имат качествен живот

1/3 от хората в Лондон не печелят достатъчно за да имат качествен живот

1/3 от хората в Лондон не печелят достатъчно за да имат качествен живот

Една трета от живеещите в Лондон хора не печелят достатъчно, за да си подсигурят приличен стандарт на живот, според ново проучване, цитирано от британския вестник "Индипендънт". 

Авторите на изследването твърдят, че за да живее един човек нормално в покрайнините на Лондон, той трябва да печели поне по 21 100 паунда на година. Парите му трябват, за да си плаща наема и да се издържа, при условие, че живее споделено в къща, където дели разходите си и пространството с други хора. За живот под наем във вътрешността на Лондон пък му трябват доход от най-малко 22 300 паунда годишно. Ако иска да си наеме студио апартамент, той трябва да заработва над 24 500 пуанда годишно за жилище в покрайнините и 27 100 за студио в централната част. 

Около една трета от лондончаните и пристигналите да живеят в английската столица печелят под тези прагове. Минималният личен бюджет, който трябва да има всеки, за да живее в Лондон, е над 50% по-голям спрямо този, който ще му бъде необходим в другите части на Англия. Разликата идва основно от много по-високите цени на наемите, храната, транспорта и дестките грижи в Лондон. Особено трудно е да живеят качествен живот семействата с деца. 

Изследването е проведено от академици на университета на Лъфбъроу и организацията Trust for London, която следи бедността и неравенството в Лондон. 

В изявление наскоро главният секретар на Конгреса на британските синдикати (TUC) посочи, че има доказателства, че икономическото възстановяване след кризата във Великобритания се усеща и работи само за привилигированите богати. 

Миналата година "Индипендънт" написа, че наемите в Лондон са станали двойно по-големи от средните за Англия. Над 50 000 семейства са били принудени да напуснат града, след като британското правителство въведе таван на социалните помощи и данък върху помещенията за спане. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ