Флагманът на икономиката на споделянето в света и САЩ WeWork ще фалира в близките дни

Флагманът на икономиката на споделянето в света и САЩ WeWork ще фалира в близките дни

Флагманът на икономиката на споделянето в света и САЩ WeWork ще фалира в близките дни

Коуъркинг /споделени работни пространства/ веригата WeWork може да обяви фалит през следващите няколко дни, съобщи The Wall Street Journal /WSJ/, позовавайки се на неназовани информирани източници. Според изданието следващата седмица ще бъде пусната молба за обявяване в несъстоятелност по чл. Раздел 11 от Закона за несъстоятелността на САЩ (преструктуриране при защита на кредитора) ще бъде подаден в съда на щата Ню Джърси. WSJ отбелязва, че на 2 октомври са изтекли лихвените плащания по заема за WeWork, след което компанията е навлязла в гратисен период за погасяване от 30 дни. Ако WeWork не успее да извърши плащания в рамките на този период, това автоматично ще доведе до фалит. Ден преди това компанията обяви началото на преговори с кредиторите за получаване на отсрочка за още една седмица.

Само преди няколко години коуъркинг мрежата WeWork беше един от най-обещаващите стартиращи компании с оценка от 50 милиарда долара и заедно с компании като AirBnb, Uber и др. се смяташе за флагмана на „икономиката на споделянето“. През 2019 г. обаче компанията започна да има проблеми. Бизнес моделът на компанията, лошото управление и противоречивото поведение на основателя Адам Нойман доведоха до факта, че само за няколко години дейността на WeWork започна бързо да намалява, а самата тя претърпя многомилионни загуби.

От самата WeWork все още не са коментиралиа съобщенията за предстоящ фалит. Компанията предупреди още през август, че може да не е в състояние да продължи като действащо предприятие „предвид загубите и прогнозираните парични нужди“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ